Milánói sertésborda "Gasztropajti" módra

Hozzávalók

  • 4 szelet sertésborda
  • liszt
  • 2-3 db tojás
  • prézli (zsemlemorzsa - a panírhoz)
  • olaj (a sütéshez)
  • 250 g makaróni
  • 200 g gomba
  • 150 g füstölt, főtt sonka (sonkaszalámi)
  • 100 g paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g paradicsom (napon szárított)
  • száraz bor
  • 150 g sajt (parmezán jellegű, reszelve)
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt pirospaprika
  • bazsalikom (friss vagy szárított is lehet)
  • oregano
  • petrezselyemzöld
  • fűszerolaj (olívás)

Elkészítés

    1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, majd az ismert módon bepanírozzuk. Forró, bő étolajban kisütjük, és papírtörlőre szedve leitatjuk.
    2. A paradicsomot kicsumázzuk tetején kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízfürdőbe süllyesztjük. Amikor a héja megráncosodott kiemeljük, meghűtjük, majd a bőrét könnyen lehúzhatjuk róla.
    3. A nagyon apróra vágott hagymát kevés olívaolajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd kevés száraz borral megöntjük.
    4. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot is szétnyomkodjuk a serpenyőben. Hozzáadjuk a napon szárított paradicsomokat is, kicsit együtt pároljuk.
    5. Míg párolódik, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Együtt a serpenyőbe tesszük, majd rövid főzés után hozzáadjuk a zöld fűszereket is, valamint kevés borsot őrlünk rá.
    6. A kifőtt tésztát lecsepegtethetjük, és külön tálalhatjuk mindenkire rábízva a keverés arányát a raguval. Én a ragura legtöbbször rászedem a tésztát, így a serpenyőben összekeverve az ízeket. Kevés fűszerolajjal is gazdagítom a ragut. Sajtot reszelünk rá, majd a kisült rántott bordával együtt tálaljuk.

Megjegyzés

A milánói sertésborda nem eredeti olasz étel. Egy leleményes szakácsnak köszönhető. hogy a raguval tálalt tészta, és a rántott szelet egy tányérra került. Jó ötlet volt!

Hajdu István László
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin