Milánói makaróni

default user icon
13 1.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag makaróni (vagy spagetti)
  • 60-70 dkg darált sertés lapocka vagy comb
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 kis pohár tejföl
  • 2 tubus spagettikrém
  • 20-20 dkg trappista és emmentáli sajt
  • pirospaprika
  • bors
  • majoranna

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát üvegesre pároljuk olajon, beletesszük a darált húst. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és puhára pároljuk. A 2 pohár tejfölt a 2 tubus spagettikrémmel simára keverjük. A sajtokat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük. Egy tűzálló edényt, vagy lábast kivajazunk, beletesszük a kifőtt tésztát, belekeverjük a húst, a tejfölös krémet és az összekevert sajtnak a felét. Jól keverjük össze, tetejét a maradék sajttal szórjuk meg. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de takarék lángon sütjük, míg a tetején a sajt megolvad, és kicsit rózsaszínes lesz.
    Aki nem szereti annyira a sajtot, a tészta közé ne keverjen, csak a tetejére szórjon. Így csak a sajt felére van szükség.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

macaron 1 évvel ezelőtt
gombás jav.
macaron 1 évvel ezelőtt
A darált hús helyett természetesen az eredeti a sonka és a gomba, de én darálthúsos gomás verziót szeretem.
macaron 1 évvel ezelőtt
Hello mindenkinek! A majoranna a végén nagyon üt. Remélem, aki ezt fenti receptet elolvassa, eszébe nem jut az, hogy nekiálljon elkészíteni. Nagyon sok alapanyag megy kárba! Inkább, ha valaki milánóira vágyik és gyorsan, akkor inkább vegyen üveges mártást! Vegyen darálthúst, gombát, adjon hozzá még hagymát, apróra vágott főtt répát, bazsalikomot, oregánót. Készítse el, adja hozzá az üveges mártást. Kifőtt spagettivel keverje, mehet rá a reszelt sajt és be a sütőbe amíg piros nem lesz a teteje! Nem kell sokáig sütni, az üvegedényben szépen pirul. Szóval mindenki felejtse el a fenti receptet. Nem is tudom, az admin ezt miért hagyta jóvá, hiszen ez nem milánói recept. A kérdés csak az, hogy ennek a tejfölös-gyári tubusos ételnek milyen nevet lehetne adni? Ha érdemes....
Csin Csilla 4 évvel ezelőtt
Az \"eredeti\" milánói makaróni sajnos egy \"igazi\" magyar étel. Az eredeti sem egy csúcs, de ez a recept szörnyű. Inkább meg kellene tanulni főzni.
luskat 4 évvel ezelőtt
Olyan olasz étel nincs ,hogy milánói makaroni
Csurgai Ferenc 5 évvel ezelőtt
Hát ez borzalmas, semmi köze a milánóihoz.
Petikatona 6 évvel ezelőtt
..de legyen inkább pozitív a hozzászólás.Félkész műanyag termékek a kukába, a tejföl meg egy másik ételbe kerüljön.
Petikatona 6 évvel ezelőtt
Mert a spagettikrém,trappista sajtkrém,(ide tejföl) nem az az ízvilág amin lehet alakítani hanem gasztronomiai zsákutca.De aki megcsinálja annak jó étvágyat.Kár hogy nincs mesterszakács aki felülbírálja ezeket az \"ötleteket\"-ez így biztosan rossz,kár a húsért.
Burger Móni 8 évvel ezelőtt
Miért baj az, hogy valaki felteszi a saját ízvilága szerint elkészített ételt? Ezzel is színesebb a paletta. Miért kell ilyen stílusban reagálni rá?
Bérdi Márk 9 évvel ezelőtt
Kérdem én: hogy van ez? Ülsz otthon egy esős szombat délután és gondolsz egyet: beküldök egy milánió makaróni receptet. Leülsz, bepötyögöd, hogy "2 tubus spagetti krém" meg "tejföl" meg "trappista sajtkrém". Téged valaki valahol nagyon félrevezetett! Ember! Gomba, valami füstölt íz, oregano, paradicsom (passata) és neeeeeeeeeeeem tubus meg trappista meg ilyenek! Aaaaaarccc, mi van veled??!!!

Hasonló Receptek

Magazin