Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Milánói makaróni

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyon apróra összevágjuk, és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, és fedő alatt puhára pároljuk a fűszerekkel.
  2. Amikor a hús megpuhult (kb. 30 perc), belekeverjük a citromlevet, a cukrot és a vízzel kicsit felhígított paradicsomsűrítményt (kb. 2 dl vizet adunk hozzá). Együtt főzzük még kb. 10-15 percig.
  3. Ha szükséges, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, amíg elég sűrű lesz az állaga. Akkor jó, amikor már rotyog.
  4. Közben a makaróni tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson feltűntetett leírás szerint. Leszűrjük, a kész szósszal elkeverjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Egyszerű, de annál finomabb olaszos tésztaétel. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss