Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Milánói makaróni III.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Milánói makaróni III.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 138
  • Elküldve: 30

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni tészta
  • 30-40 dkg darált hús
  • fél dl étolaj
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 lapos kávéskanálnyi oregánó
  • 1 lapos kávéskanálnyi kakukkfű
  • 1 lapos kávéskanálnyi bazsalikom
  • 1 lapos kávéskanálnyi rozmaring
  • 1 púpozott teáskanál mustár
  • 1 evőkanál citrom
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 db sűrített paradicsomkonzerv
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha (fedő alatt 20-30 perc alatt megpuhul), belekeverem a mustárt, a citromlevet, a cukrot és a vízzel kicsit felhígított paradicsomot (a 2 paradicsomhoz kb. 2 dl vizet adunk). Együtt főzöm még kb. 10-15 percig, ezalatt az ízek összeérnek.
Ha szükséges még, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, míg elég sűrű lesz az állaga, akkor jó, mikor már rotyog, szinte lövöldöz. :)
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a kész szósszal elkeverve tálaljuk.

A sajtot teszünk a tetejére.

Lehet, hogy furcsán hangzik a mustár és a citromlé, de nekem bevált, mi így szeretjük. Van, amikor gombát is teszek bele, de a családban nem mindenki szereti, így ezt általában kihagyom inkább, az egyszerűség kedvéért.

Ha többet készítek, hogy másnapra is maradjon, akkor nem keverem el a tésztát a hússal, hanem mindenki a saját tányérján keveri össze, mert ha másnapig együtt áll, felszívja az összes levet a tészta, és akkor már kicsit fojtós lenne.

Megjegyzés:

A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



jabaki2 receptjeiből:
Szezámmagos-mákos rudacska
Négyszínű sütemény
Sós rudacska diódarabokkal
Kráter sütemény
Háromszoros élvezet II.
Zöldborsóleves III.
Barackos-szedres túrótorta
Tejfölös tökleves szalonnafalatokkal
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 18 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. november 8. (szombat) 14:39
    Szia! Tegnap elmentem a boltba, gondolkoztam rajta mit főzzek. Megláttam a makaróni tésztát, örültem neki. Hazajöttem, rákerestem a milánió receptre és meglepett, hogy sonkát és gombát írt a recept hozzá. Mivel az általános iskolai menzán egy kedvenc ételem volt és ott is mindig darált hússal csinálták, abszolút váratlanul ért a felfedezés. Jegeltem a dolgot máig. De annyira zavart a dolog, hogy rákerestem, létezik e darált húsos verzió. Örülök, hogy igen... :) Megyek is és már főzöm is. Ha hazaér a munkából a kritikusom, megírom az eredményt :) Köszi!
Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
30 perces diótorta 30 perces diótorta
Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is
Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal
Diós-almás pite rummal Diós-almás pite rummal
Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel
Villámgyors krumplis lángos élesztő nélkül Villámgyors krumplis lángos élesztő nélkül
Zöldfűszeres tormakrém Zöldfűszeres tormakrém
Extra fahéjas-almás palacsinta Extra fahéjas-almás palacsinta
Mennyei paradicsomos húsgombóc Mennyei paradicsomos húsgombóc
Sárgadinnye-áfonya saláta vodkával Sárgadinnye-áfonya saláta vodkával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125827_tej_mez_.jpg A 6 legolcsóbb és leghatékonyabb házi szépítőszer egyenesen a kamrából

Már a nagyanyáink is ismerték a dörgést, ha sütésről és szépségápolásról volt szó. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, a házi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125809_morzs_110.jpg Ne dobd ki az ételmaradékot! 5 tipp az újrahasznosításhoz

Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125805_palcika_110.jpg 5 érdekesség, amit biztos nem tudtál az evőpálcikákról!

A kés-kanál-villa trió mellett ismerjük meg a világ másik felén használatos evőeszközt. Mit tud az evőpálcika?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125807_iskola_.jpg Immunerősítés az iskolaszezonra: így alakítsd a gyerek étrendjét

Frissesség, vidámság és jó szellemi teljesítmény – az iskolaszezonban különösen fontos, hogy megfelelő táplálkozással…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125803_szendvics_110.jpg Mi kerüljön a tízórais dobozba? 6 extra szendvics iskolakezdéshez

Hiába gondolsz nosztalgiával a párizsis zsömlére és az iskolatejre, menthetetlenül kimentek a divatból. Adunk néhány tippet, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125798_szendvics_110.jpg 10 alaptrükk, ha tökéletes szendvicsre vágysz - videó!

Nyakunkon az iskolakezdés, ilyenkor pedig az általános- és a középiskolások, illetve az egyetemisták is jóval többször eszik a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125797_fogyiszer_.jpg Fogyasztószerek: hasznosak vagy őrült veszélyesek?

Ma már rengeteg fogyókúrás készítmény kapható, de eligazodni köztük nem könnyű feladat. Vajon melyik kategória mit jelent?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125792_fagyi_110.jpg Visszatért a nyár - fagyizzunk, amíg lehet!

Újra süt a nap, egy kis lehűlés után visszatért a nyár, így ha eddig nem fagyiztuk ki magunkat, most pótolhatjuk. Nézzük, mi…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n