Milánói makaróni III.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg makaróni tészta
  • 30-40 dkg darált hús
  • fél dl étolaj
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 lapos kávéskanálnyi oregánó
  • 1 lapos kávéskanálnyi kakukkfű
  • 1 lapos kávéskanálnyi bazsalikom
  • 1 lapos kávéskanálnyi rozmaring
  • 1 púpozott teáskanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 db sűrített paradicsomkonzerv
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha (fedő alatt 20-30 perc alatt megpuhul), belekeverem a mustárt, a citromlevet, a cukrot és a vízzel kicsit felhígított paradicsomot (a 2 paradicsomhoz kb. 2 dl vizet adunk). Együtt főzöm még kb. 10-15 percig, ezalatt az ízek összeérnek.
    Ha szükséges még, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, míg elég sűrű lesz az állaga, akkor jó, mikor már rotyog, szinte lövöldöz. :)
    Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a kész szósszal elkeverve tálaljuk.

    A sajtot teszünk a tetejére.

    Lehet, hogy furcsán hangzik a mustár és a citromlé, de nekem bevált, mi így szeretjük. Van, amikor gombát is teszek bele, de a családban nem mindenki szereti, így ezt általában kihagyom inkább, az egyszerűség kedvéért.

    Ha többet készítek, hogy másnapra is maradjon, akkor nem keverem el a tésztát a hússal, hanem mindenki a saját tányérján keveri össze, mert ha másnapig együtt áll, felszívja az összes levet a tészta, és akkor már kicsit fojtós lenne.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lengyel Jánosné 1 évvel ezelőtt
Kedves haynaup! Örülök, hogy ízlett! :) Üdv: jabaki
Pandák Hajnalka 1 évvel ezelőtt
Megszokásból üveges mártást akartam venni, aztán megtetszett ez a recept, és rájöttem, hogy szinte minden alapanyag itthon van. Kellemes csalódás volt, ízlett, köszönöm. :)
Győri Dóra 2 évvel ezelőtt
Szia! Tegnap elmentem a boltba, gondolkoztam rajta mit főzzek. Megláttam a makaróni tésztát, örültem neki. Hazajöttem, rákerestem a milánió receptre és meglepett, hogy sonkát és gombát írt a recept hozzá. Mivel az általános iskolai menzán egy kedvenc ételem volt és ott is mindig darált hússal csinálták, abszolút váratlanul ért a felfedezés. Jegeltem a dolgot máig. De annyira zavart a dolog, hogy rákerestem, létezik e darált húsos verzió. Örülök, hogy igen... :) Megyek is és már főzöm is. Ha hazaér a munkából a kritikusom, megírom az eredményt :) Köszi!
Lengyel Jánosné 2 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen! :)
Szilágyi Gyöngyi 2 évvel ezelőtt
Pikáns és isteni lett! Mindent tettem bele! Fenségesem finom, és nagyon illatos lett! köszi!
Lengyel Jánosné 3 évvel ezelőtt
Kedves Poszek! Igazán megtisztelő számomra,hogy emiatt képes voltál regisztrálni!:) Köszönöm szépen!:))
Varga Kata 3 évvel ezelőtt
Kedves jabaki2! Csak azért regisztráltam, hogy elmondjam, ez mennyire finom lett! :D nagyon köszönöm
Lengyel Jánosné 3 évvel ezelőtt
Kedves Mikokaa! Te is meg lehetsz vele elégedve, ha már ennyi idősen ilyen ügyes, már most otthonosan mozog a konyhában! Örülök, hogy ízlett,nekünk is kedvencünk, akár mi is a neve!:) Üdv:jabaki
Horthy Botond 3 évvel ezelőtt
Kedves jabaki2! A fiamnak( 7 éves)sikerült kis segítséggel megfőznie. Azt mondta, meg vagyok magammal elégedve! :-) Finom lett! Jó ötlet a mustár és a citrom is. :-))) Minden jót!
Lengyel Jánosné 3 évvel ezelőtt
Kedves tobitimi! Ok, legyen neked bolognai recept!:)) Más is megjegyezte már ezt, hogy ez bolognai recept, és el is fogadtam.Szerintem nem a név, hanem az étel íze, zamata, minősége a lényeg. Olvasd el a 8. hozzászólást,amit ptimy írt, ő előbb elkészítette, és utána szólt hozzá. Lehet, hogy neked is ezt kellene tenned?:)) Üdv: jabaki

Hasonló Receptek

Magazin