Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mikrós tortácska

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál darált dió
  • 8 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 evőkanál tej
  • 8 evőkanál olaj
  • fahéj ízlés szerint
  • A krémhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 1 kis pohár joghurt
  • baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverem, ráütöm a tojásokat, majd a tejet és olajat is rámérem. Alaposan összekeverem egy kanállal. Beleöntöm egy kisebb kerek hőálló műanyagtálba, aminek kb. a feléig ér a tészta, és 5 percig sütöm mikróban. Ha lejárt az idő, hagyom még bent egy kicsit.

Addig a jól behűtött habtejszínt felverem kemény habbá, pár kanállal teszek a joghurtba, ami nálam vaníliás vagy görög joghurt szokott lenni. Amikor kenhető krém lesz a joghurtból, visszateszem a hűtőbe.

Kiveszem a tésztát a mikróból, kifordítom a tálból, letakarom, és hagyom hűlni kicsit. Ha már hozzá lehet érni, kettévágom, megkenem az egyik felét lekvárral, majd a joghurtos krémmel. Ráteszem a tetejét, ráhalmozom a habot, megszórom tortadísszel.

Megjegyzés

A tésztát bármivel lehet variálni. Simán csak liszttel, dió nélkül. Vagy kakaóval, csokidarabokkal. A töltelék is lehet csak sima lekvár. Gyors, kiadós, és senki nem mondaná meg, hogy mikróban készült. - szasza626

Ezek is érdekelhetnek

Friss