Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mikrós süti

default user icon
5 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 tábla étcsoki
  • 5 dkg sütőélesztő
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés

    Elkészítés: Az étcsokit és az élesztőt beletesszük az öntőformába, és megolvasztjuk. Jól összekeverjük, és beletesszük a tojást. Majd a lisztet, a cukrot és a sütőport is beletesszük az öntőformába. Csomómentesre keverjük, és 8-10 percre betesszük a mikróba. A süti másfélszeresére duzzad, ezért nagy öntőformába tegyük. Ha jól sikerült, akkor hab állagúnak kell lennie.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nyiri1
Ugyan miért ne lehetne ez is egy mikrós süti? Nem csak egyféle süteményt lehet mikróban készíteni! OLvastam már piskóta mikrós receptet is. És ha ennek a sütinek habszerűnek kell lennie, akkor miért kérdőjelezik meg?
madrid86
Sziasztok! Szerintem nem kell bele élesztő, de ha beírjátok google-be, hogy "mikrós süti" akkor ki is dobja a jó receptet! (Bocsi a beküldőnek, remélem nem haragszol meg rám!) Íme: Hozzávalók: 1 pohár tejföl (aztán a tejfölöspoharat (TP) hasznaljuk mércének. 1 TP liszt 1 TP cukor 1/2 TP étolaj 1 TP instant kakaopor pl. Nesquick 1 TP daralt dio 1 cs. sütöpor 1 löttyintes rum 2 db tojas Mindezt konyhagéppel vagy mixerrel jol összekutyuljuk, aztán a masszát egy mikrós (szilikonos) kuglofformába öntjük (de szerintem más mikros edény is jó) és be a mikróba, legnagyobb fokozat, 10 perc. Feljön nagyra, jo könnyű lesz. Utána még melegen bevonni melegített baracklekvárral és olvasztott csokival. 5 perc az összekutyulasa + 10 perc sütés + 10 perc a bevonas. És tényleg finom, ahhoz képest, hogy egyszerű, de szerintem nem hab, inkább piskóta állagú, és azért kell a lekvár vagy csoki hozzá, hogy ne legyen fújtós! :) Jó étvágyat!
ildiko0831
Engem is érdekelne az a bizonyos öntőforma!És miért kell bele élesztő és sütőpor is???Nem sok az az élesztő?Légyszi válaszolj,mert szivesen kipróbálnám!!!Köszike...
p.saci
Nekem roppant tetszene ez a recept, de pontosabban kellne leírni, egírészt valóban milyen öntőforma és milyen fokozoaton ??fok???, azt azért jólenne tisztázni, és jól értem, mindent abban az ominózus öntőformában kavarok össze ???? Várom a válasz ! üdv: Saci
szabop
Biztos finom, csak nem nagyon tudom elképzelni. Milyen öntőformára gondoltál?

Hasonló Receptek

Magazin