Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi történt a héten?

default user icon
MME
Nem tudjuk, szeretitek-e heti összefoglalónkat, csak reméljük, hogy igen. Nyugodtan kommenteljetek! :)

A legfontosabb gasztrotörténés, hogy már emberi áron lehet kapni spárgát és epret. Még nincs szezon, de már nem érezzük botorságnak, ha veszünk fél kilót. Ízleljük újra a kedvenceket!

És hogy mi történt nálunk a héten? Már megint rengeteg dolog!

Első blogunk – de szerintünk a magyar blogszférában is az egyik legelső és még máig is működő, rendszeres és friss blog, a Morzsáló – az ötödik születésnapját ünnepelte a héten! Szerzője, Mirza, a kezdetek óta megismerkedett férjével, elkezdett főzni, férjhez ment, új otthont teremtett, babája született, és rengeteg receptet készített. Most pedig már a kislány a kukta! Hogy ennyi minden belefér 5 röpke esztendőbe?

Anyák napját is ünnepeltünk. A Mindmegettén a nagymamák kapták a főszerepet most, olvasóink nagymamáikkal kapcsolatos emlékeit vártuk - és várjuk továbbra is! Mert emlékezni jó - szerintünk, és így gondolták az emlékeket beküldők is. Amíg írtak a nagymamákról, kicsit velük lehettek, és ez a legtöbb.

Volt kellemetlenségünk is a héten. Beküldtetek olyan recepteket, amelyeket nem ti készítettetek, nem ti fotóztatok. Kérünk mindenkit, hogy csak saját, kipróbált, bevált recepteket küldjetek, saját fotóval. A tapasztalat azt mutatja, hogy a személyes és saját úgyis mindig mindent visz, a többiek pedig lebuknak. Ajánljuk a receptküldéshez a saját szabályainkat, mindenki jól jár vele!

És akkor következzenek a heti legek!

Attila nem szakács, leginkább saját és családja örömére főz. Második beküldött receptje, a sertéspörkölt sokaknál kicsapta a biztosítékot... így lett a hét legvitatottabb receptje.

Szerintünk van olyan, akinek van 2-3 órája egy pörkölt elkészítésére, más egy gyors vacsorát szeretne… Akkor most kinek van igaza pörkölt-ügyben?

A legszebb torta, a Epres joghurttorta lett. Azért is tetszik nekünk, mert nem pepecs, mindenkinek sikerülhet, mégis… remekmű!

A legfinomabb és legklasszikusabb ropogtatni való a héten Jabaki2 receptje, a Sajtos rudacska lett.

És továbbra is várjuk a finomságokat!

Kellemes, szép hetet kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek