Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranyporos popcorn, lazac-Oscar és Coppola borai - ez lesz a menü az idei Oscar-gálán!

default user icon
MME
Vajon miért várják annyira a sztárok az Oscar-díjátadót? A magyarázat, bár meglepő, mégis igen egyszerű. Az egész éves fogyókúrával járó koplalás, éhezés után végre elengedhetik magukat és következmények nélkül végigehetik Wolfgang Puck, az esemény séfjének teljes menüjét!

Jól tudjuk, hogy a sztárok szinte nem is esznek. Ha véletlenül mégis, akkor azt egy-egy szerep kedvéért teszik. Ennek legfőbb oka, hogy az Oscar-díjátadóra készülnek. Ott ugyanis olyan ruhakölteményekbe kell bújniuk, amiket pusztán a tervezés szeretetéért kreáltak, nem azért, hogy kényelmesek legyenek, vagy beleférjen egy átlagember. Szóval, egy-egy ilyen műalkotásban kell feszengeniük egész este, ehhez pedig diétázniuk kell.

A hónapokon át tartó éhínség és az ezt követő 3 órás ceremónia végére rettenetesen megéheznek. Wolfgang Puck pedig 1985 óta azon dolgozik, hogy a sztárok éves tápanyagbevitelét egyetlen estébe sűrítse, méghozzá nem is akárhogyan!

A Variety beszámolója szerint 3500 miszótölcsér, 7 kilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7500 garnélarák, 2375 perec, 4250 kézzel készült gnocchetti és 70 kiló ruccola is szerepel az alapanyagok között.

A közönség megkóstolhatja Puck hagyományos ajánlatait, de a séf minden évben készül újdonságokkal is. Idén a kaviár- és lazac-Oscar mellett aranyporos popcorn, cukorborsó falafel és tárógyökér taco is lesz garnélával és mangóval.
"Ha valaki öt kaviáros krumplit enne, akkor annyit kap. Ha párolt bordát kíván vagy csirkés pitét, esetleg miniburgert vagy valamilyen pizzát, amit csak akar, tőlünk megkapja" - ígérte Puck.

Több irányba is elindulhat az, aki desszert szintjének egekbe emelésén mesterkedik. Ha élve kijutnak a csokoládé büféből, akkor lávatorta és vörösbársony gofri várja a bonbonnal és nyalókával töltött sztárokat. Pattogjanak azok a fránya gombok a designer ruhákról!

Mit sem ér a jóllakottság, ha az ember józan - tartja a régi Hollywood-i közmondás, ezért a szerény italkínálatot a mennyiséggel kompenzálják. Az egész éves koplalás alatt kialakult alkoholhiányt is pótolhatják. Úszkálhatnak whiskey koktélban, finom pezsgőkkel koccinthatnak, és végigkóstolhatják Francis Ford Coppola borászatának remekeit.

Nem kell izgulnunk tehát, hogy az idei Oscar-díjátadó fényűzés és pompa nélkül veszik majd feledésbe. Az eseményhez méltó varázslatos környezetben élvezhetik majd a sztárok Puck több mint 35 fogásból álló menüjét. 

Ezzel koccintanak az Oscar-gálán? Készítsd el a fejedelmi italokat!>>> 

(Forrás: netpincer.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Friss