Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi legyen a maradék borral?

Mit tegyünk egy nagyszerű baráti beszélgetés, vacsora után megmaradt itallal? Különösen az alacsony alkoholtartalmú italok tárolására érdemes gondot fordítani, hiszen például egy "darabon maradt" fél üveg borból már nem szívesen iszunk később, az veszít élvezeti értékéből, felveszi a különféle szagokat környezetéből.

A vendégség után megmaradt bort nem mindig kívánjuk még aznap elpakolás, mosogatás közben elfogyasztani. Ha még másnap sem tartja kedvünk újra a pohár fenekére nézni, a jégkocka-tartóba öntve fagyasszuk le a maradék bort, így a későbbiekben zacskóba rakva, felcímkézve várja a dermedt nedű az ötletes hasznosítást.

A kockára fagyasztott fehérbort salátákba, vaníliakrémbe, savanyú levesbe, francia hagymalevesbe, káposztás ételekbe, párolt zöldségbe és fehér húsokhoz ajánljuk. A vörösbor kockáknak a pörköltben, húsokhoz készült mártásokban vesszük hasznát – így legalább nem kell megbontani egy egész üveget. Mindkét fajtát tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.

Ezek is érdekelhetnek