Elkészítés: 1 bögre cukrot megpirítunk, 1 bögre vízzel felengedjük, szétfőzzük, és egy nagy tálba kiöntjük. Teszünk hozzá még 1 bögre cukrot, 1 bögre tejet, 1 csomag őrölt fahéjat, 1 csomag szalalkálit, 4 tojássárgáját, 25 dkg margarint. Belekeverünk 1 kg lisztet, majd kiöntjük egy nagy gyúródeszkára. Ez még lágy tészta lesz: annyi lisztet kell még hozzátenni, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Elnyújtjuk, aztán pohárral kiszaggatjuk. Megsütjük. A kész puszedliket egy nagy tálba tesszük, és mázat készítünk: 4 tojásfehérjét 50 dkg porcukorral kikeverünk, ráöntjük a puszedlikre, és összerázzuk. Hagyjuk megszáradni, de tehetjük sütőbe is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre