Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézgrillázs bonbon

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáadjuk a mézet. Addig kevergetjük, míg újra folyékony állagú nem lesz.

2. Ezután hozzáadjuk a cukrozott narancshéjat és a dióörleményt, jól összekeverjük.

3. Levesszük a tűzhelyről, és egy enyhén leolajozott FÉM tálcára kikenjük 2 cm vastagon. Hűtőbe tesszük.

4. Dermedés után 2X2 cm-es kockákra vágjuk.

5. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. (Tehetünk bele egy kevés olajat, hogy ne legyen olyan sűrű a csokoládé.) A kis kockákat belemártjuk a csokoládéba, és egy villa segítségével kivesszük, sütőpapíros tálcára helyezzük.

6. Újra hűtőbe tesszük. Dermedés után fogyasztható.

Jó nassolást! :)

Ezek is érdekelhetnek