Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézeslapos krémes

3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk egyforma lapokká, és tepsi hátán kb. 8 perc alatt megsütjük őket, de vigyázzunk, mert gyorsan nagyon megbarnulnak.

    A krémhez 15 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejből, lisztből, 2 evőkanál porcukból és a 2 tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel, és megtöltjük a lapokat.

    Az egészet egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, de állhat egy napot is, megpuhulnak a lapok, és szeletelhetjük. A végén porcukorral meghintjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pistuc
Kedves Suncika és Betty! :) Mindkettőtöknek köszönöm, és várom az ígért pluszinformációkat! Üdv., pistuc
Suncika
Kedves pistuc! Örülök, hogy ízlett a krémes. Mi nagyon szeretjük, lehet ma csinálok én is egy adagot. :) Érdekes, hogy én mindig azon szenvedek, hogy elég legyen a töltelék a lapok közé, míg Te neked a tetejére is jutott belőle. :D Nade legközelebb már tudod, hogy oda nem kell hagyni! És a tetejét leöntheted csokival is. Én a sütéshez azért nem írok méreteket, mert olyan sütőm van, amin nagy és kis láng van. PB gázról megy, ami bár hihetetlen, de mégis más hőtermelő értékkel rendelkezik, mint a földgáz...és mivel nincsenek hőfok jelzések a sütőn, így én mindig szemmel tartom a készülő dolgokat és saccolok. Neked könnyebb dolgod van! :) Igen, a krémet még én is át szoktam keverni habverővel, jó, hogy említed! Okultam, bár a tepsi méretét most nem tudom neked megmondani, de szerintem Te nagyobban sütötted azért nem lett olyan magas. Majd megnézem és megírom. Betty
pistuc
Az első *tepsihátán-egyenként* sütim volt, ehhez képest kifejezetten biztató az eredmény. 10 órás puhulás után már pociképes, ebédig még jobb lesz. A szódabikinit kicsit kevésnek tanáltam, 2 kávéskanállal mértem a tésztába, bár így sem lett oly magas, mint itt a fotón. A krémből jutott a tetejére is, mert elóvatoskodtam a töltést, legközelebb csak belsőleg kapnak, gazdagabban. A tepsiméret hiányáért suncika is kap egy kis krémet a nózijára, edukációs célzattal, hogy legközelebb ne hagyja le. :) Az enyém: 35x25-ös. Némi kiegészítés: a lapokat én 10-11 percig sütöttem, 180 fokon, gázban, és kihűlés után fűrészfogú késsel sorjátlanítottam őket. Töltés előtt pedig a krémet kézi habverővel csomótlanítottam, mert a vajacska begubóskodott (talán még hűlnie kellett volna). Üdv., P

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Mézeslapos krémes recept?


Magazin