Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 evőkanál tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.
A töltelékhez az almákat megmossuk, héját, magházát eltávolítjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, és fedő alatt megpároljuk.
A 2 csomag vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük, a párolt almához öntjük, besűrítjük vele. A tűzről levéve kihűtjük.
A sütemény összeállítása: egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot, az almatöltelék felét ráhalmozzuk, elsimítjuk. Kirakjuk rumos tejbe mártott babapiskótával, elegyengetjük rajta a maradék almatölteléket, és befedjük a 2. tésztalappal. Hűtőbe tesszük, csak másnap szeleteljük.
Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét tálalás előtt. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!