Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézeskalácstészta: az alaprecept

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg méz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg őrölt mandula
  • 2 tk mézeskalács-fűszerkeverék
  • 0,5 dkg hamuzsír (kálium-karbonát)

Elkészítés

    1. A mézet, a cukrot és a vajat egy lábosba tesszük, és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Innen levéve hagyjuk teljesen kihűlni. 
    2. A lisztet, a mandulát, a fűszereket és a hamuzsírt egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a mézes keveréket, majd robotgéppel bedagasztjuk. A gépből kivéve kézzel gyorsan átgyúrjuk a tésztát, majd folpakba csomagolva szobahőmérsékleten 3-4 órán át pihentetjük. 
    3. Ezután lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk belőle a különféle kiszúrókkal a mézeskalácsokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 175 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Miután innen kivesszük, hagyjuk kihűlni és ízlés szerint feldíszítjük csokoládé- vagy cukormázzal. 

    LAST MINUTE BÖGRÉS MÉZESKALÁCS - RÖGTÖN SÜTHETŐ 

    MÉZESKALÁCS FENYŐDÍSZ 

    KARÁCSONYI ILLATOS FIGURÁK (MÉZESKALÁCS) 

Megjegyzés

A tészta összeállítása egyszerű, de némi türelemre azért szükség van hozzá. Minél tovább pihentetjük ugyanis, annál finomabb lesz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin