Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalács tészta - az alaprecept

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A mézeskalács tésztájához a mézet, a cukrot és a vajat egy lábosba tesszük, és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Innen levéve hagyjuk teljesen kihűlni. 
  2. A lisztet, a mandulát, a fűszereket és a hamuzsírt (kálium-karbonátot)egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a mézes keveréket, majd robotgéppel bedagasztjuk.
  3. A gépből kivéve kézzel gyorsan átgyúrjuk a tésztát, majd folpakba csomagolva szobahőmérsékleten 3-4 órán át pihentetjük. 
  4. Ezután lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk belőle a különféle kiszúrókkal a mézeskalácsokat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 175 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Miután innen kivesszük, hagyjuk kihűlni és ízlés szerint feldíszítjük cukormázzal. 

Megjegyzés

A tészta összeállítása egyszerű, de némi türelemre azért szükség van hozzá. Minél tovább pihentetjük ugyanis, annál finomabb lesz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss