Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalácsos sült körte

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a fűszerekkel, a szódabikarbónával, majd hozzáadunk 2 db felvert egész tojást és a meglangyosított mézet. Összegyúrjuk,fóliába csomagoljuk, és 1 órán keresztülpihentetjük.
  2. A bort 2 dl vízzel felforraljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral. A körte magházát eltávolítjuk, majd puhárafőzzük a forralt borban. Kivesszük a körtéket, majd a forralt bort mártás sűrűségűrefőzzük.
  3. A tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd15 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle egy müzlistál segítségével. A tészta közepét megszórjuk zsemlemorzsával és porcukorral. A kihűlt körtéket legyezőformára vágjuk, majd a tészták közepérehelyezzük. A tésztakör széleit a gyümölcsre hajtjuk, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsirehelyezzük. Megkenjük a tésztát a megmaradt tojás sárgájával, és  170 fokra előmelegített sütőben 8–10 percig sütjük. A sűrű mártássá forralt főzőlével tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss