Elkészítés: A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a mézet és a reszelt gyömbért. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szárított fűszerekkel, majd átszitálva hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Egy 20x30 centis tálat hideg sütőbe tesszük majd 180 fokra állítjuk a hőfokot.
Az almát megpucoljuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál nádcukrot karamellizálunk, majd beletesszük az almákat, és 1 percig sütjük. Ezután óvatosan kivesszük az almát.
A meleg tálba sütőpapírt teszünk, beleöntjük a mézes tésztát és a felezett almákat, majd visszatesszük a sütőbe. Kb. 25-35 perc alatt készre sütjük.
A gesztenyetöltelékhez összetörjük a gesztenyepürét és összekeverjük a tejszínhabbal. Ha a sütemény kihűlt, az almákat megtöltjük a krémmel egy habzsák segítségével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre