Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalácsban sült gesztenyés alma

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 7 dkg akácméz
  • 7 dkg vaj
  • 22 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • szerecsendió
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 2 db alma
  • 2 evőkanál nádcukor
  • A gesztenyetöltelékhez:
  • 12,5 dkg gesztenyepüré
  • tejszínhab ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a mézet és a reszelt gyömbért. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szárított fűszerekkel, majd átszitálva hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

Egy 20x30 centis tálat hideg sütőbe tesszük majd 180 fokra állítjuk a hőfokot.

Az almát megpucoljuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál nádcukrot karamellizálunk, majd beletesszük az almákat, és 1 percig sütjük. Ezután óvatosan kivesszük az almát.

A meleg tálba sütőpapírt teszünk, beleöntjük a mézes tésztát és a felezett almákat, majd visszatesszük a sütőbe. Kb. 25-35 perc alatt készre sütjük.

A gesztenyetöltelékhez összetörjük a gesztenyepürét és összekeverjük a tejszínhabbal. Ha a sütemény kihűlt, az almákat megtöltjük a krémmel egy habzsák segítségével.

Ezek is érdekelhetnek

Friss