Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézeskalács VIII.

default user icon
4 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzábalók:
  • 2 tojás
  • 1,5 dl méz
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 50 dkg liszt
  • A kenéshez:
  • cukros tej
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: 1 egész tojást és 1 sárgáját a mézzel, a 10 dkg porcukorral és a vajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a szódabikarbónával és a fűszerekkel elvegyített lisztet, majd simára összedolgozzuk. Legalább 2 órát pihentetjük.
     
    A tésztát lisztezett deszkán 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk. A kiszagatott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben 165 fokon aranybarnára sütjük. Forró cukros tejjel megkenjük, hogy fényes legyen.
     
    A 20 dkg porcukrot a megmaradt tojásfehérjével simára keverjük, nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkán kis lyukat vágunk, és a mézeseket a cukormázzal kidíszítjuk.

Megjegyzés

Én azért szeretem ezt a receptet, mert nem kell várni arra, hogy mikor puhul meg a mézes süti: ha megsült, rögtön puha. Karácsonyi ajándékként szoktam készíteni házikót és a mellékelt képen lévő fenyőfát a rokonoknak és barátok gyerekeinek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mariann990
Én a kenést kihagytam (mert elfelejtettem), de így is tökéletes lett! :) Annyi még, hogy 180 fokon 8 percig sütöttem alul fölül sütésen, majd beleraktam egy dobozva és istenien omlós lesz.
lili2009
Szia.Én is megsütöttem.Nagyon jól sikerült.
krisztike1030
Remek recept, klasszul vissza is puhul. A hétvégén ismét sütnöm kell, mert igen népszerű lett a családom és a barátaim körében. Köszönet a receptért!
szyszka
Szia. Csak 1 kérdésem lenne:Mikor kenem meg a sütit?Sütés elött,vagy sütés után? Köszi

Hasonló Receptek

Magazin