Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézeskalács VII.

default user icon
3 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg méz
  • 1 nagy tojás
  • csipet só
  • 3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szórjuk, a margarint a mézzel felolvasztjuk/meglangyosítjuk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, a sót, a mézeskalács-fűszert, majd hozzáadjuk az egész tojást és a langyos margarinnal elkevert mézet. Az egészet jól összegyúrjuk, nem baj, ha eleinte ragad kicsit. A tésztát nem szükséges pihentetni.

    Lisztezett gyúródeszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szaggatunk. Előmelegített sütőben 220 fokon 5-8 perc alatt kész, a formák nagyságától függően, tehát figyeljünk oda!

    Sütés előtt különféle magokkal, ha megsült, cukormázzal díszíthetjük.

Megjegyzés

A recept 2-3 gáztepsire elég. A kész mézeskalácsok frissen is nagyon finomak és sokáig elállnak, puhák maradnak.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kiszme
Szia. A 2 gáztepsi mennyiségre elég az hány darab kb? Bocsi,de nekem fontos,mert 12en leszünk karácsonykor! Nem akarok 2xneki állni a tésztának,mert lesz bőven dolgom! Köszi Ja és ennek mennyit kell még előtte pihenni-e,h puha legyen karácsonyra? Előtte 4-5nappal csináljam meg?
cuci16
Finom lett, köszönöm a receptet! Mitől lett fényes? Tojásfehérjét kentél rá? Én is beraktam a hűtőbe 1 órára, utána tényleg nem ragadt.
BernadettRose
Nagyon jó recept, köszönöm.Külön örülök, hogy teljeskiőrlésű lisztből van! Annyi, hogy a miután összekevertem a hozzávalókat, beraktam 1 órára hütőbe, utána nem volt ragadós. Karacsonyra is megcsinálom!

Hasonló Receptek

Magazin