Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szórjuk, a margarint a mézzel felolvasztjuk/meglangyosítjuk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, a sót, a mézeskalács-fűszert, majd hozzáadjuk az egész tojást és a langyos margarinnal elkevert mézet. Az egészet jól összegyúrjuk, nem baj, ha eleinte ragad kicsit. A tésztát nem szükséges pihentetni.
Lisztezett gyúródeszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szaggatunk. Előmelegített sütőben 220 fokon 5-8 perc alatt kész, a formák nagyságától függően, tehát figyeljünk oda!
Sütés előtt különféle magokkal, ha megsült, cukormázzal díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre