Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalács VII.

MME MME
3 4.2/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szórjuk, a margarint a mézzel felolvasztjuk/meglangyosítjuk. A lisztbe vegyítjük a sütőport, a sót, a mézeskalács-fűszert, majd hozzáadjuk az egész tojást és a langyos margarinnal elkevert mézet. Az egészet jól összegyúrjuk, nem baj, ha eleinte ragad kicsit. A tésztát nem szükséges pihentetni.

Lisztezett gyúródeszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szaggatunk. Előmelegített sütőben 220 fokon 5-8 perc alatt kész, a formák nagyságától függően, tehát figyeljünk oda!

Sütés előtt különféle magokkal, ha megsült, cukormázzal díszíthetjük.

Megjegyzés

A recept 2-3 gáztepsire elég. A kész mézeskalácsok frissen is nagyon finomak és sokáig elállnak, puhák maradnak. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss