Mézeskalács szelet

Hozzávalók

  • A mézeskalács lapokhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 25 dkg méz
  • 6 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 2 dl búzadara
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg vaj vagy ráma 40 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, összekeverjük, amíg a vaj el nem olvad. Ezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzákeverjük a tojást is. Fakanállal összedolgozzuk, ha nagyon száraz, egy kis vizet adhatunk hozzá, ha nagyon lágy, kevés lisztet szórunk még bele. Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit egy napig letakarva, hűvös helyen állni hagyunk.
    2. A búzadarából a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, darás pépet. Jól összekeverjük, majd kihűtjük.
    3. A tésztát 3 részre osztjuk, az első adagot sütőpapíron kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, majd a 26 x 30 cm nagyságú tepsire helyezzük. Mind a négy adag tésztát kinyújtjuk, villával több helyen megszurkáljuk, majd egymás után, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 5 perc alatt sötétbarnára sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni őket.
    4. A tésztalapokat megtöltjük a búzadarás-vajas krémmel, majd hűtőben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap szeleteljük, a tetejét, ízlés szerint, porcukorral megszórhatjuk.

Megjegyzés

1 éjszakát várunk még puhul!

Mesyke71
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin