Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalács koszorú

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg méz
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • kakaópor
  • Az írókához:
  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb tálban összeolvasztjuk a mézet a vajjal, majd hozzákeverjük a tojásokat, a porcukrot, a fűszerkeveréket, a sütőport, majd a végén a lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Ha szeretnénk barna tésztát is, akkor felezzük el a masszát, és az egyikbe keverjünk annyi kakaóport, hogy szép színe legyen. 1 éjszakára tegyük hűtőbe.

Másnap (de akár később, eláll egy hétig is a tészta) lisztezett deszkán kinyújtjuk, és fantáziánkra bízva kiszaggatjuk, majd kisütjük (180 fokon) a kívánt formákat.

Készítsünk egy alapot, amihez ha szorosan hozzáillesztünk kisebb alakzatokat, ezek sütés folyamán összesülnek. A külön kisütött formákat később díszítés alatt írókával rögzíthetjük az alaphoz, és aszerint díszítjük.

Az írókához a fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. Ezzel díszítjük a mézeskalácsot.

Megjegyzés

Ha ragadna a tészta, nyugodtan használjunk több lisztet, annál strapabíróbb lesz a már megsült tésztánk.
- mcsilla0515

Ezek is érdekelhetnek

Friss