Elkészítés: A liszthez hozzáöntjük a mézet, a fűszert, a porcukrot, a vajat, majd utoljára a tojásokat. Összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.
Ha letelt a 2 óra, kinyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk a házikó darabjait.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük az elemeket.
Míg a tészta kihűl, összeállítjuk a díszítéshez és a ragasztáshoz a porcukorral elkevert tojásfehérjét. Papírzsákba töltjük, és összeragasztjuk vele a ház darabjait. Mikor az oldalakat összeragasztottuk, pihenni hagyjuk, hogy rendesen megkössön, közben is ki lehet diszíteni. A tető az utolsó amit ráteszünk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre