Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézeskalács fenyődísz

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1,2 dl méz
  • 1 tojás (nagy)
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • A cukormázhoz:
  • 1 db tojásfehérje (nagy)
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet keverjük össze a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával. A margarint és mézet olvasszuk fel, majd amikor már éppen csak langyos, adjuk hozzá az egész tojást, és keverjük alaposan össze. Öntsük a lisztes keverékhez, és először keverjük, majd gyúrjuk össze a tésztát, ha ragadna, szórjuk meg egy pici liszttel. Tegyük hideg helyre kb. fél órára, hogy kellően lehűljön a tészta, és könnyen tudjunk dolgozni vele. (Akár rögtön is kinyújthatjuk a tésztát, de szerintem pihentetés után, könnyebb dolgozni vele!)

    A tésztát nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, majd ízlés szerinti formákat szúrjunk ki belőle. Amennyiben a karácsonyfára szeretnénk díszként feltenni, akkor egy szívószállal lyukasszuk ki a tésztát. A leeső tésztát újra gyúrjuk össze, majd nyújtsuk és szúrjuk ki.

    A kiszúrt formákat tegyük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire. Helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süssük készre. Amikor már színt vált, és a széle is kezd színt kapni, rögtön vegyük ki a sütőből (én légkeverésnél 150 fokon 7 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

    Robotgéppel keverjük a tojásfehérjét 2 evőkanál porcukorral habosra, majd adjuk hozzá a porcukor felét, keverjük habosra, végül adjuk hozzá a maradék porcukrot, majd addig keverjük, hogy sűrűbb, habos masszát kapjunk.

    Kanalazzuk a masszát habzsákba (vagy neylon zacskóba), és a teljesen kihűlt mézeskalácsot ízlés szerint díszítsük ki a cukormázzal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin