Elkészítés: Egy nagy tálban elkeverjük a száraz összetevőket. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a zsírt vagy a margarint, valamint a mézet. Összegyúrjuk. Ha kész vagyunk, letakarjuk konyharuhával vagy fóliával, és minimum 1, de inkább 2 napra eltesszük a tésztát a hűtőbe.
Sütéskor a tésztát gyúródeszkán kb. fél-egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük (mi sütőpapírt rakunk a tepsibe alá). Folyamatos figyelés mellett max. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A díszítéshez a porcukrot beleöntjük a tojásfehérjébe, és robotgéppel keményre keverjük. Ezután beletöltjük egy uzsonnás zacskóba, majd egy apró (minél kisebb, annál szebben lehet vele rajzolni) lyukat vágunk a sarkára. Óvatosan nyomva a zacskót díszítjük az elkészült mézeskalácsokat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre