Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalács, ahogy nagymamám készítette

90 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kimérjük és összegyúrjuk majd hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
  2. Másnap kinyújtjuk kb.fél cm-re. Különbféle formákat szaggatunk majd lekenjük egész tojással, hogy szép fényes legyen a kalácsunk.190 fokon 5-10 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt díszítjük. A tojásfehérjét felverjük, majd beleszitáljuk a porcukrot. Zacskóba, vagy habzsákba tesszük majd ízlés szerint dekoráljuk a mézeskalácsot.

NEM KELL HETEKET VÁRNOD! ITT AZ AZONNAL PUHA, OMLÓS MÉZESKALÁCS >>> 

7 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A MÉZESKALÁCSODON A CUKORMÁZ >>> 

 

Megjegyzés

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam Ő pedig szintén az anyukájától tehát legalább 100 éves. - Lívia Szász

Ezek is érdekelhetnek

Friss