Elkészítés: Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle. 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva 5 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle tepsi hátoldalán.
Töltelék: 3 tojássárgájából, 3 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és jól kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat.
A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy egyszerüen meghintjük vaníliás porcukorral. Ez a sütemény csak másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a krémtől a tészta.
Másnapra finom puha lesz, és akkor szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.
A töltelék egy részét izesithetjük kakaóval is.
Nagyon finom és kiadós sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre