Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Mézes zserbó

default user icon
14 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt,
  • 30 dkg vaj,
  • 36 dkg + 3 evőkanál porcukor,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 2 egész tojás + 3 tojássárga,
  • 4 evőkanál olvasztott méz,
  • kb. 2-3 evőkanál tejföl,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 5-6 dl tej,
  • 3-4 evőkanál rum

Elkészítés

    Elkészítés: Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle. 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva 5 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle tepsi hátoldalán.

    Töltelék: 3 tojássárgájából, 3 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és jól kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat.

    A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy egyszerüen meghintjük vaníliás porcukorral. Ez a sütemény csak másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a krémtől a tészta.

    Másnapra finom puha lesz, és akkor szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.

    A töltelék egy részét izesithetjük kakaóval is.

    Nagyon finom és kiadós sütemény.

Megjegyzés

Ezt a süteményt azok is megsüthetik bátran, akik mögött nincs sok éves sütési gyakorlat, mert el sem lehet rontani. Az a lényeg, hogy előmelegített sütőbe tegyük a lapokat, nagyon gyorsan megsülnek, puha legyen amikor kivesszük a sütőből, nem szabad hogy megégjen /néhány perc/.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

rebecca11
ILIJOCI -koszi szepen . Ki is fogom probalni mihelyt lessz idom ra. En nemhasznalok pudingport nem is szeretem az olyan recepteket (rengeteg van belolle ) fozott kremet , hazi pudingot csinalok az jobb. :)
ILIJOCI
Kedves \"rebeca11\" én válaszoltam, igaz bele foglaltam az egész mondókámba, és nem emeltem ki a neved, ne haragudj. Szóval dupla krémmel finomabb, én is úgy szoktam készíteni. Jól néz ki, ha a krémet elharmadolod, és a középső részbe kakaót keversz. Kicsit érdemes várni mikor össze gyúrod a tésztát, hogy a liszt magába szívja a nedves anyagokat, kb 15-20 perc. A recept szerint a krém nem jól van írva, mert így ebben a formában biztos ki fog folyni a krém. Ahány deci tej annyi kanál liszt. Így már nem lesz folyós a krém. Valszeg el lett írva. De puding porral is el lehet készíteni szerintem. Jó sütögetést! Remélem segítettem ;)
rebecca11
Wow! Most latom hogy en 2009-ben irtam ehhez a recepthez ,kerdeztem valamit es azota sem valaszolt senki! Nem semmi...Meg nemsutottem meg egyszer sem ha valaki valaszolna jo lenne akkor kiprobalnam most husvetra! :-)
ILIJOCI
Azt még elfelejtettem, hogy 4 lapot kell sütni, és nem 5-öt!
ILIJOCI
Nem vagy béna, nem lesz tökéletesen téglalap alakú, nekem se olyan, pedig már rengetegszer megcsináltam. A recept azt írja, hogy 3 evőkanál liszt, és fél liter tej. Na ez így egyáltalán nem jó, mert folyós lesz a krém, és kifolyik az egész töltelék. rengeteget mérgelődtem először. Ahány deci tej annyi evőkanál liszt, púposan. Az a lényeg, hogy jó sűrű legyen a krém. Utána ha kész, és kihűlt, akkor bele lehet tenni robot gépbe (keverő tálas mixerbe, nekem olyan van) és abba nagyon könnyű elkeverni a vajat és a porcukrot. Az is igaz, hogy dupla krém az sokkal finomabb :) Ma megint megcsinálom. B.Ú.É.K.!
katus1989
Nem tudom hogy én vagyok-e ultra péna vagy másnak se sikerül téglalap alakú tészta? Én a végén úgy lapogatom a kezemmel, de már elszakad!Meg úgy tapasztom be tésztával az üres helyeket, meg ahol lukas a tészta!l
exocet
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e sütni szódabikarbóna nélkül is ? Mert barátnőmnek sütném és ő nem bírja az ízét, viszont azonnal megérzi. Előre is köszi !
rebecca11
Oh akkor most hogy kell a tolteleket csinalni? Mindenbol a duplaja kell bele? En is megakarom sutni.
rebecca11
Ez mezes zserbo nem dios....amit en nem szeretek lol
Kabócabea
Sziasztok! Nálunk karácsonykor mindig ezt kell sütnöm, és dupla adagot. Az egész délutánt a konyhában töltöm, de megéri, mert szenzációs! Csatlakozom az elöttem szólókhoz ... a krém tényleg kevés lesz, ha recept szerint jár el az ember.....egy sütihez a dupla kérém kell...inkább maradjon mint kevés legyen.... :-)
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes