Mézes zserbó

default user icon
14 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt,
  • 30 dkg vaj,
  • 36 dkg + 3 evőkanál porcukor,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 2 egész tojás + 3 tojássárga,
  • 4 evőkanál olvasztott méz,
  • kb. 2-3 evőkanál tejföl,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 5-6 dl tej,
  • 3-4 evőkanál rum

Elkészítés

    Elkészítés: Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle. 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva 5 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle tepsi hátoldalán.

    Töltelék: 3 tojássárgájából, 3 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és jól kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat.

    A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy egyszerüen meghintjük vaníliás porcukorral. Ez a sütemény csak másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a krémtől a tészta.

    Másnapra finom puha lesz, és akkor szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.

    A töltelék egy részét izesithetjük kakaóval is.

    Nagyon finom és kiadós sütemény.

Megjegyzés

Ezt a süteményt azok is megsüthetik bátran, akik mögött nincs sok éves sütési gyakorlat, mert el sem lehet rontani. Az a lényeg, hogy előmelegített sütőbe tegyük a lapokat, nagyon gyorsan megsülnek, puha legyen amikor kivesszük a sütőből, nem szabad hogy megégjen /néhány perc/.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

nincs 2 évvel ezelőtt
ILIJOCI -koszi szepen . Ki is fogom probalni mihelyt lessz idom ra. En nemhasznalok pudingport nem is szeretem az olyan recepteket (rengeteg van belolle ) fozott kremet , hazi pudingot csinalok az jobb. :)
Pappné Sebestyén Irén 2 évvel ezelőtt
Kedves \"rebeca11\" én válaszoltam, igaz bele foglaltam az egész mondókámba, és nem emeltem ki a neved, ne haragudj. Szóval dupla krémmel finomabb, én is úgy szoktam készíteni. Jól néz ki, ha a krémet elharmadolod, és a középső részbe kakaót keversz. Kicsit érdemes várni mikor össze gyúrod a tésztát, hogy a liszt magába szívja a nedves anyagokat, kb 15-20 perc. A recept szerint a krém nem jól van írva, mert így ebben a formában biztos ki fog folyni a krém. Ahány deci tej annyi kanál liszt. Így már nem lesz folyós a krém. Valszeg el lett írva. De puding porral is el lehet készíteni szerintem. Jó sütögetést! Remélem segítettem ;)
nincs 2 évvel ezelőtt
Wow! Most latom hogy en 2009-ben irtam ehhez a recepthez ,kerdeztem valamit es azota sem valaszolt senki! Nem semmi...Meg nemsutottem meg egyszer sem ha valaki valaszolna jo lenne akkor kiprobalnam most husvetra! :-)
Pappné Sebestyén Irén 4 évvel ezelőtt
Azt még elfelejtettem, hogy 4 lapot kell sütni, és nem 5-öt!
Pappné Sebestyén Irén 4 évvel ezelőtt
Nem vagy béna, nem lesz tökéletesen téglalap alakú, nekem se olyan, pedig már rengetegszer megcsináltam. A recept azt írja, hogy 3 evőkanál liszt, és fél liter tej. Na ez így egyáltalán nem jó, mert folyós lesz a krém, és kifolyik az egész töltelék. rengeteget mérgelődtem először. Ahány deci tej annyi evőkanál liszt, púposan. Az a lényeg, hogy jó sűrű legyen a krém. Utána ha kész, és kihűlt, akkor bele lehet tenni robot gépbe (keverő tálas mixerbe, nekem olyan van) és abba nagyon könnyű elkeverni a vajat és a porcukrot. Az is igaz, hogy dupla krém az sokkal finomabb :) Ma megint megcsinálom. B.Ú.É.K.!
Deák Kata 4 évvel ezelőtt
Nem tudom hogy én vagyok-e ultra péna vagy másnak se sikerül téglalap alakú tészta? Én a végén úgy lapogatom a kezemmel, de már elszakad!Meg úgy tapasztom be tésztával az üres helyeket, meg ahol lukas a tészta!l
Zámbó Csanád 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e sütni szódabikarbóna nélkül is ? Mert barátnőmnek sütném és ő nem bírja az ízét, viszont azonnal megérzi. Előre is köszi !
nincs 7 évvel ezelőtt
Oh akkor most hogy kell a tolteleket csinalni? Mindenbol a duplaja kell bele? En is megakarom sutni.
nincs 7 évvel ezelőtt
Ez mezes zserbo nem dios....amit en nem szeretek lol
Bea 8 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nálunk karácsonykor mindig ezt kell sütnöm, és dupla adagot. Az egész délutánt a konyhában töltöm, de megéri, mert szenzációs! Csatlakozom az elöttem szólókhoz ... a krém tényleg kevés lesz, ha recept szerint jár el az ember.....egy sütihez a dupla kérém kell...inkább maradjon mint kevés legyen.... :-)

Hasonló Receptek

Magazin