Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Mézes zserbó

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mézes zserbó

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 516
  • Elküldve: 122

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 36 dkg + 3 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 egész tojás + 3 tojássárga
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • kb. 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 5-6 dl tej
  • 3-4 evőkanál rum

Elkészítés:

Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle. 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva 5 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle tepsi hátoldalán.

Töltelék: 3 tojássárgájából, 3 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és jól kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat.

A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy egyszerüen meghintjük vaníliás porcukorral. Ez a sütemény csak másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a krémtől a tészta.

Másnapra finom puha lesz, és akkor szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.

A töltelék egy részét izesithetjük kakaóval is.

Nagyon finom és kiadós sütemény.

Megjegyzés:

Ezt a süteményt azok is megsüthetik bátran, akik mögött nincs sok éves sütési gyakorlat, mert el sem lehet rontani. Az a lényeg, hogy előmelegített sütőbe tegyük a lapokat, nagyon gyorsan megsülnek, puha legyen amikor kivesszük a sütőből, nem szabad hogy megégjen /néhány perc/.

A receptet Juhász Piroska küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 14 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. október 14. (kedd) 16:00
    ILIJOCI -koszi szepen . Ki is fogom probalni mihelyt lessz idom ra. En nemhasznalok pudingport nem is szeretem az olyan recepteket (rengeteg van belolle ) fozott kremet , hazi pudingot csinalok az jobb. :)
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Felturbózott sajtos tortellini Felturbózott sajtos tortellini
Mediterrán saláta tojással mozzarellával Mediterrán saláta tojással mozzarellával
Extracsípős sonkás-sajtos szendvics Extracsípős sonkás-sajtos szendvics
Csirkefalatok mézes-szezámmagos bundában Csirkefalatok mézes-szezámmagos bundában
Kanalas szilvás sütemény Kanalas szilvás sütemény
Chilis-majonézes sonkasaláta Chilis-majonézes sonkasaláta
Szuperegészséges márványos kalács Szuperegészséges márványos kalács
Sült kolbászkák krumplival, zöldségekkel Sült kolbászkák krumplival, zöldségekkel
Zseniális narancsos vaj Zseniális narancsos vaj
Zabos-mézes gyümölcssaláta Zabos-mézes gyümölcssaláta
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125950_ThinkstockPhotos-175722142_110.jpg Egyre kevesebb tejet iszunk - de akkor mit iszunk helyette?

Egyre többen vannak, akik a tejmentes életmódot választják. Vagy azért, mert rá vannak kényszerülve, vagy mert így döntenek.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125914_ThinkstockPhotos-465354471_110.jpg 5+2 érdekes tény, amit nem tudtál a teljes kiőrlésű kenyérről!

Barna színű a teljes kiőrlésű kenyér vagy csak színezik, hogy drágábban megvegyük? Miért és mióta divatos? Tényleg egészségesebb?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125945_koret_110.jpg 3 villámgyors, extra köret sült húsokhoz

Ha szeretnél a tört/sült/petrezselymes krumpli helyett valami exkluzívabbat felszolgálni a sült hús mellé, ezekkel biztosan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125944_instant_leves_ossz_110.jpg A nagy tésztás instant leves teszt! Meg merjük-e venni bármelyiket?

Most már szinte mindenhol javában tart a tanítás, szóval egyre több diák van a koleszokban. Viszonylag kevés ilyen intézmény…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125924_viz_110.jpg Hogyan segítsünk, mit adományozzunk a menekülteknek?

Segítenél a menekülteken, de nem tudod, hogyan? A civil szervezetek éjt nappallá téve dolgoznak, és minden dolgos kézre szükségük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125919_fahej_110.jpg Diétás csodaszer a fűszerpolcról: fogykúrázz fahéjjal - mindaétrend, receptek!

Mi jut eszedbe a fahéjról? Inkább egy jó almás vagy szilvás pite, mint a fogyókúra, igaz? Pedig, ha tablettában szeded,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125917_unnamed-(1)_110.jpg Íme Magyarország legjobb lángosa!

A Dunaharaszti Fürdős Lángos nyerte idén a Vénusz Lángos Voks versenyét. Így övé lett a "Vénusz kedvenc Lángosozója 2015" cím és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125902_image002_110.jpg Vajon mitől barnul be a sült hús, és miért ég oda a pirítós? Itt a megfejtés!

Sokáig rejtély volt, hogy mitől barnulnak meg az ételek, például a kenyér sütés során, vagy a hús grillezés során. A 20. század…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n