Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes zserbó VII.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál langyos méz
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A csokoládémázhoz:
  • 2 nagy evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk, kinyújtjuk, és sütőpapíron világosra sütjük 200 fokon, kb. 8-10 perc alatt.

A krémhez a tejet a pudinggal és a kristálycukorral addig főzzük, míg leválik a kanálról. Kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal is összekeverjük. Elfelezzük, az egyik felébe a kakaóport, a másik felébe a vaníliás cukrokat tesszük.

Az alsó tésztalapot kakaós krémmel, a következőt vaníliás krémmel kenjük meg.

A mázhoz a vizet a kristálycukorral hólyagosra főzzük, belekeverjük a kakaót, és a tűzről levéve a margarint. Langyosra hűtjük, majd a tészta tetején egyenletesen elsimítjuk. Másnap szeleteljük.

Megjegyzés



További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss