Elkészítés: Gőz fölött a tésztához valókat összekeverjük, majd levéve a lisztet is beleszórjuk, amivel tésztát gyúrunk. 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtuk, és lapokat sütünk belőle a tepsi hátoldalán, amit előtte vajjal lekenünk. 4-5 perc alatt megsülnek.
A krémhez a tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd adunk hozzá 2 evőkanál lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 dl tejet, és simára főzzük.
16 dkg porcukrot 20 dkg vajjal kikeverünk, és a sűrű kihűlt péphez keverjük.
A lapokat összeállítjuk úgy, hogy minden lapot megkenünk lekvárral, majd rákenjük a krémet is.
A tetejére gőz felett olvasztott tortabevonót teszünk. 1 napot állni hagyjuk, utána kínáljuk szeletelve.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre