Mézes zserbó VI.

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál méz
  • 16 dkg porcukor
  • 6 dkg zsír
  • 50 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál tej
  • A töltelékhez:
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 16 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • A tetejére:
  • tortabevonó

Elkészítés

    Elkészítés: Gőz fölött a tésztához valókat összekeverjük, majd levéve a lisztet is beleszórjuk, amivel tésztát gyúrunk. 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtuk, és lapokat sütünk belőle a tepsi hátoldalán, amit előtte vajjal lekenünk. 4-5 perc alatt megsülnek.

    A krémhez a tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd adunk hozzá 2 evőkanál lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 dl tejet, és simára főzzük.

    16 dkg porcukrot 20 dkg vajjal kikeverünk, és a sűrű kihűlt péphez keverjük.

    A lapokat összeállítjuk úgy, hogy minden lapot megkenünk lekvárral, majd rákenjük a krémet is.

    A tetejére gőz felett olvasztott tortabevonót teszünk. 1 napot állni hagyjuk, utána kínáljuk szeletelve.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin