Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes zserbó V.

default user icon
2

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek méz
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 25 dkg vaj
  • baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • olaj

Elkészítés

    1. A tésztához a vajat összekeverjük a porcukor ral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejföl t, végül a mézet (a mézet ha kell, előtte olvasszuk folyékonyra).
    2. Amint összeállt a tészta, vágjuk 4 részre , nyújtsuk 4 téglalappá, és laponként süssük meg.
    3. A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha már hideg, hozzáadjuk a vajat és jól kikeverjük.
    4. A sütemény összeállításakor az alsó lapra lekvárt kenünk, majd a következőre a krém felét, ezután újra lekvár és krém következik, a tetejét pedig étcsokoládéval vonjuk be úgy, hogy egy kevés olaj jal felolvasztjuk a csokit, és késsel rásimítjuk a tészta tetejére.
    5. Csak másnap szeleteljük fel. Minél többet áll, annál puhább lesz a tészta.

    Zserbógombóc >>>  

    Zserbógolyó >>>

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

rebecca11
Egy biztos a kepen nem ez a suti van.
Sophieny
A receptben 4 lapot ír a tésztára, viszont, ha az összeállítást nézem nem 4 lap szükséges, hanem 5. Illetve, ha a kép saját kép, akkor a töltelék sorrendje sem stimmel, persze ez már részlet kérdés és szőrszál hasogatás. De lehet én értelmeztem rosszul a leírást ill a képet.

Hasonló Receptek

Magazin