Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Mézes zserbó kétféle krémmel

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mézes zserbó kétféle krémmel

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 38
  • Elküldve: 5

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 18 dkg cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 dl tej
  • 1 púpos evőkanál holland kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 60 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag szódabikarbóna
  • A vaníliás krémhez:
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma
  • A diós krémhez:
  • 25 dkg durvára darált dió
  • 2 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál lekvár
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl forró víz
  • őrölt fahéj
  • rumaroma
  • 2 marék mazsola
  • 2 marék egyéb aszalt gyümölcs (vörösáfonya, szilva)
  • Valamint:
  • 4 dl hígabb szilvalekvár
  • A tetejére:
  • csokimáz 20 dkg étcsokiból

Elkészítés:

Egy hőálló tálat gőz fölé téve a cukrot, a tojást, a margarint, a mézet és a tejet addig keverem folyamatosan, míg szép fényes állagú nem lesz (kb 8-10 perc), majd leveszem a gőzről, belekeverem a kakaót, a lisztet, a narancshéjat és a szódabikarbónát, és addig lisztezem, amíg elválik az edény falától.

Kiborítom lisztezett asztalra, 4 részre vágom. Gyorsan kell dolgozni vele, a legjobb még melegen kinyújtani egy kisebb tepsi hátulján, amit minden alkalommal lekenünk margarinnal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és a lapokat egyenként 6-7 percig sütjük, késsel alányúlva rácsúsztatjuk egy másik tálcára, majd ezt még 3 x megismételjük. Az egymásra rakott lapok szélét késsel formára vágjuk, mert később törik a tészta.

Elkészítjük a krémeket. A vaníliás krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük és félretesszük. A tejet a liszttel és a darával felforraljuk, végül belekeverjük a vaníliákat és a rumaromát is, hagyjuk kihűlni, majd géppel összekeverjük a cukros margarinnal.

A diós krémhez a diót a porcukorral egy tálba szórjuk, forró vizet öntünk rá, majd mehet bele a többi hozzávaló, elkeverjük.

Összeállítjuk a sütit: egy tálcán az alsó lapot megkenjük a diós töltelék felével, a következő lapot megkenjük vastagon szilvalekvárral és erre halmozzuk az egész vaníliás krémet, erre egy újabb tésztalap kerül, amit a diós töltelék másik felével kenünk be, végül a tetejére csokimázat kenünk. Díszítjük színes cukrokkal vagy dióval.

Csak másnap szeleteljük fel, minél tovább áll a süti, annál puhább lesz.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Sült csirkecombok
A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti, süthetjük vele együtt a köretet, de tölthetjük is kedvünkre.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Duci túrós kifli Duci túrós kifli
Medvehagymás-túrós rudak Medvehagymás-túrós rudak
Habkönnyű kakaós kifli Habkönnyű kakaós kifli
Vörösbársony muffin Vörösbársony muffin
Sajtos pincekifli Sajtos pincekifli
Húsvéti tárkonyos bárányleves Húsvéti tárkonyos bárányleves
Krumplis latkesz (zsidó palacsinta) Krumplis latkesz (zsidó palacsinta)
Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp
Almás latkesz Almás latkesz
Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt Vörösboros-áfonyás vaddisznópörkölt
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124193_ricottatorta-110.jpg Könnyű ricottatorta - liszt nélkül

Egy jó desszert sokféleképp lehet könnyed vagy igazán könnyű. Ha nem bonyolult a készítése, könnyű az állaga, mégis krémes,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept