Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Mézes zserbó kétféle krémmel

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mézes zserbó kétféle krémmel

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 38
  • Elküldve: 5

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 18 dkg cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 dl tej
  • 1 púpos evőkanál holland kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 60 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag szódabikarbóna
  • A vaníliás krémhez:
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma
  • A diós krémhez:
  • 25 dkg durvára darált dió
  • 2 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál lekvár
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl forró víz
  • őrölt fahéj
  • rumaroma
  • 2 marék mazsola
  • 2 marék egyéb aszalt gyümölcs (vörösáfonya, szilva)
  • Valamint:
  • 4 dl hígabb szilvalekvár
  • A tetejére:
  • csokimáz 20 dkg étcsokiból

Elkészítés:

Egy hőálló tálat gőz fölé téve a cukrot, a tojást, a margarint, a mézet és a tejet addig keverem folyamatosan, míg szép fényes állagú nem lesz (kb 8-10 perc), majd leveszem a gőzről, belekeverem a kakaót, a lisztet, a narancshéjat és a szódabikarbónát, és addig lisztezem, amíg elválik az edény falától.

Kiborítom lisztezett asztalra, 4 részre vágom. Gyorsan kell dolgozni vele, a legjobb még melegen kinyújtani egy kisebb tepsi hátulján, amit minden alkalommal lekenünk margarinnal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és a lapokat egyenként 6-7 percig sütjük, késsel alányúlva rácsúsztatjuk egy másik tálcára, majd ezt még 3 x megismételjük. Az egymásra rakott lapok szélét késsel formára vágjuk, mert később törik a tészta.

Elkészítjük a krémeket. A vaníliás krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük és félretesszük. A tejet a liszttel és a darával felforraljuk, végül belekeverjük a vaníliákat és a rumaromát is, hagyjuk kihűlni, majd géppel összekeverjük a cukros margarinnal.

A diós krémhez a diót a porcukorral egy tálba szórjuk, forró vizet öntünk rá, majd mehet bele a többi hozzávaló, elkeverjük.

Összeállítjuk a sütit: egy tálcán az alsó lapot megkenjük a diós töltelék felével, a következő lapot megkenjük vastagon szilvalekvárral és erre halmozzuk az egész vaníliás krémet, erre egy újabb tésztalap kerül, amit a diós töltelék másik felével kenünk be, végül a tetejére csokimázat kenünk. Díszítjük színes cukrokkal vagy dióval.

Csak másnap szeleteljük fel, minél tovább áll a süti, annál puhább lesz.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Egyszerű pudingos-kakaós süti Egyszerű pudingos-kakaós süti
Citromos spagetti: muszáj megkóstolnod Citromos spagetti: muszáj megkóstolnod
Újburgonya-saláta sült retekkel Újburgonya-saláta sült retekkel
Vörösboros tarhonyaleves Vörösboros tarhonyaleves
Extra csokis brownie málnával Extra csokis brownie málnával
Zöldborsókrémleves parmezános vajgaluskával Zöldborsókrémleves parmezános vajgaluskával
Töltött túrópalacsinta - édesen és sósan! Töltött túrópalacsinta - édesen és sósan!
Színes fasírt: a gyerekek kedvence Színes fasírt: a gyerekek kedvence
Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval
Mulatt hamburgerzsemle Mulatt hamburgerzsemle
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124927_julius_gasztro_110.jpg Bor, bogrács, Balaton - júliusi gasztrofesztiválok

Az igazi nyár beköszöntével megszaporodnak a gasztronómiai fesztiválok. A szezon sztárjai mellett ott várnak ránk a bográcsban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124922_pizzaguiness_110.jpg Megdőlt a Guiness rekord - ekkora pizzát még nem láttál!

Világrekordot döntött milánói szakácsok nyolcvan fős csapata: elkészítették a világ leghosszabb pizzáját. Az elkészült pizza…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124918_hagyma_110.jpg Gyógyító hagymák - melyik fajta miért egészséges?

Mindegyik fajtának jelentős a kénes fokhagymaolaj-tartalma, az egyes típusok ízét éppen ennek az anyagnak a mennyisége határozza…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124916_kenyer_2_110.jpg Kenyérválasztás: attól, hogy barna, még nem biztos, hogy egészséges

A kenyér sokunk táplálkozásának egyik alappillérét képzi, melyet nap mint nap fogyasztunk, mégis olyan keveset tudunk készítési…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124912_dietatevhitek_110.jpg A tészta hízlal, a light fogyaszt - 11 fogyókúrás tévhit

Eddig úgy tudtad, hogy a teljes kiőrlésű kenyér fogyaszt, a light termékeket pedig bátran eheted? Akkor bizony te is a fogyókúrás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124907_horvato_gasztro_110.jpg Burek, prsut, plejskavica - kóstold meg Horvátországot!

Barátságos halászfalvak, pálmafás tengerpartok, hamisítatlan délszláv ízek - és mindez a szomszédban: Horvátország igazán ideális…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124895_olajok_110.jpg Kisokos: amit a sütésre-főzésre használt olajokról tudni érdemes

Bár egyre többen választják az egészséges kókuszolajat vagy az újra felkapott mangalicazsírt sütéshez és főzéshez, azért a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124891_palacsinta_110.jpg A tökéletes a palacsinta - minden a recepttől a megvalósításig

Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept