Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes zserbó egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • A TÉSZTÁHOZ:
  • 50 dkg liszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek méz
  • 4 ek tej
  • A TÖLTELÉKHEZ:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 ek liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • kevés rum
  • A MÁZHOZ:
  • 12 dkg cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 3 ek meleg víz
  • 10–15 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 5 részre osztva laponként megsütjük.
    2. A töltelékhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a liszttel, majd belefőzzük a vaníliás tejbe. Amikor kihűlt, 15 dkg kristálycukrot, 20 dkg vajat és egy kis rumot adunk hozzá.
    3. A mázhoz a cukrot a kakaóporral és a meleg vízzel sűrűre főzzük. Elválik az edény falától, ha kész. A tűzről levéve beleteszünk 10–15 dkg vajat, kevergetjük, amíg el nem olvad (ezt akkor kell megcsinálni, ha megkentük a lapokat a töltelékkel).
    4. Összeállítás: a tölteléket négyfelé osztjuk, és a lapokat ezüst fóliával letakart tálcára tesszük, megkenjük a töltelékkel. Az utolsó lap tetejére kenjük a csokis mázat. Legalább 1 napot állni hagyjuk, utána lehet szeletelni kb. 2 ujjnyi széles, 7–8 cm hosszúra.

    ZSERBÓ POHÁRKRÉM>>> 

    ZSERBÓS RAKOTT PALACSINTA>>> 

    KLASSZIKUS ZSERBÓGOLYÓ>>> 

Megjegyzés

Katona Jánosné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin