Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes tiramisuszelet

Hozzávalók

  • A tésztához :
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 8 dkg vaj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1-2 ek tej
  • A krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 1 csomag főzős tejszínes pudingpor
  • 2 csomag főzős tiramisu pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 18 db babapiskóta
  • 1-2 dl kávé
  • 1 ek rum
  • kakaópor
  • A tetejére:
  • 2,5 dl Meggle cukrászhab

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézet, a vajat, valamint a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük.
    2. A lisztet és a szódabikarbónát kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a meleg, mézes masszával és a tojással, hogy puha, gyúrható tésztát kapjunk (ha kemény, adunk hozzá 1-2 ek tejet).
    3. Két részre osztjuk a tésztát, majd egy 20 x 30 cm-es tepsin nyújtjuk, a lapokat néhány helyen megszurkáljuk villával, és a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 6 perc alatt készre sütjük.
    4. Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A pudingokat (mindhármat együtt) a tejjel és cukorral felfőzzük, és kihűtjük. A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémet elfelezzük, és felső lapra kenünk belőle 3 púpozott evőkanállal.
    5.  Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk a kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan, rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.
    6. Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet, és befedjük a második mézes lappal. A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 ek krémmel, és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, valamint a lapok megpuhuljanak.
    7. Másnap a tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük, majd az egészet megszórjuk kakaóporral, és a maradék tejszínnel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin