Keress receptre vagy hozzávalóra

Mézes-szezámos csirkeszárny

Hozzávalók

  • 12 db csirkeszárny
  • 1 dl szójaszósz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 db gyömbér (2-3 cm-es)
  • 1 ek csiliszósz
  • 1-2 ek szezámmag
  • 1/2 db húsleveskocka
  • 1 púpos ek méz
  • 1-2 szál újhagyma

Elkészítés

    1. A megtiszított csirkeszárnyak végeit levágjuk. A páchoz összekeverjük a szójaszószt a zúzott fokhagymával, a lereszelt gyömbérrel és a csiliszósszal. A keverékbe tesszük a szárnyakat, és 1-2 órán keresztül pihenni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
    2. Száraz serpenyőben rázogatva megpirítjuk a szezámmagot, és félretesszük. Felmelegítünk egy serpenyőt, majd egy ecset segítségével megkenjük a páclével, és ismét felforrósítjuk. Beletesszük a szárazra törölt szárnyakat, és ropogós kérget sütünk rá. Ráöntjük a páclét, ha szükséges egy kevés vizet öntünk rá, és rámorzsoljuk a leveskockát. Fedő alatt puhára pároljuk, közben megforgatjuk.
    3. Amikor puha, rácsorgatjuk a mézet, és készre sütjük (vigyázzunk, nehogy a méz ráégjen). Tálaláskor megszórjuk a szezámmaggal és frissen vágott zöldhagymával. 

Megjegyzés

Körete lehet főtt és a mézes mázban megforgatott burgonya. Kerti partira kitűnő, gyors, ízletes. Serpenyő helyett rostélyon is elkészíthetjük, vagy beolajozott alutálcán is süthetjük. Kézzel ragadjuk meg, az ujjainkat úgyis megnyaljuk utána.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin