A megtiszított csirkeszárnyak végeit levágjuk. A páchoz összekeverjük a szójaszószt a zúzott fokhagymával, a lereszelt gyömbérrel és a csiliszósszal. A keverékbe tesszük a szárnyakat, és 1-2 órán keresztül pihenni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
Száraz serpenyőben rázogatva megpirítjuk a szezámmagot, és félretesszük. Felmelegítünk egy serpenyőt, majd egy ecset segítségével megkenjük a páclével, és ismét felforrósítjuk. Beletesszük a szárazra törölt szárnyakat, és ropogós kérget sütünk rá. Ráöntjük a páclét, ha szükséges egy kevés vizet öntünk rá, és rámorzsoljuk a leveskockát. Fedő alatt puhára pároljuk, közben megforgatjuk.
Amikor puha, rácsorgatjuk a mézet, és készre sütjük (vigyázzunk, nehogy a méz ráégjen). Tálaláskor megszórjuk a szezámmaggal és frissen vágott zöldhagymával.
Körete lehet főtt és a mézes mázban megforgatott burgonya. Kerti partira kitűnő, gyors, ízletes. Serpenyő helyett rostélyon is elkészíthetjük, vagy beolajozott alutálcán is süthetjük. Kézzel ragadjuk meg, az ujjainkat úgyis megnyaljuk utána. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!