Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-szezámmagos pulykafalatok rizssalátával

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykacombfilé
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 ek étkezési keményítő
  • 6 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • 6 ek mustár
  • 6 ek méz
  • 3 ek szezámmag
  • A salátához:
  • 25 dkg rizs
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 db gránátalma magjai
  • mentalevelek

Elkészítés

    1. A pulykacombot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A tojásfehérjéket simára keverjük az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral és 1 csipet sóval. Sűrűn folyó tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, egy kevés hideg szódavízzel hígíthatjuk.)
    2. A húskockákat a tésztamasszába mártjuk, majd aranysárgára sütjük őket a felforrósított olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük mindet, és hagyjuk lecsepegni.
    3. A mázhoz összemelegítjük a mustárt és a mézet, azután simára keverjük. Megforgatjuk benne a húskockákat, majd lecsepegtetjük azokat, és megszórjuk a szezámmaggal.
    4. A rizst puhára főzzük kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a joghurttal és egy kevés sóval. Végül megszórjuk a gránátalmamagokkal és egy kevés, felaprított mentával. Ezzel tálaljuk a mázas pulykafalatokat.

      ISTENI FOGÁSOK PULYKAMELLBŐL - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN! >>> 


A gránátalmát vágjuk félbe, és a magjait morzsoljuk egy nagy tál vízbe. A magok lesüllyednek az edény aljára, a szükségtelen húsos, fehér részeket pedig könnyen el tudjuk távolítani a víz felszínéről.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin