Mézes-szezámmagos lapocskák

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 narancs
  • 45 dkg méz
  • 45 dkg szezámmag
  • 1,75 dl víz
  • 6 dkg mandula (őrölt)

Elkészítés

    Elkészítés: A narancs héjának felét lereszeljük, a többit kis kockákra vágjuk. Mély lábasban meglangyosítjuk a mézet a vízzel, épp csak addig, míg az első buborékok megjelennek, nem szabad forrnia! Levesszük a tűzről, és fakanállal keverve hozzáadjuk a szezámmagot, a mandulát, a narancshéjat (mind a kétfélét), és sima masszává dolgozzuk. Márványlapra borítjuk, és fakanállal vagy késsel 1 cm vastagra simítjuk. Végül téglalap alakú lapokra vágjuk, és kihűtjük.

Megjegyzés

Készíthetjük pisztáciával, dióval, mandulával is, de mindig azonos mennyiségű mézet használjunk! Tea vagy kávé mellé is kitűnő. Fémdobozban 15 napig eláll.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin