Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes szelet, lekváros-diós töltelékkel

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek fűszerkeverék mézes
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • Töltelék:
  • 25 dkg lekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • kandírozott gyümölcs
  • olvasztott csoki

Elkészítés

  1. Összekeverjük a tojást, a mézzel, a cukorral, és a vajjal, majd a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát.Ezután hozzá keverjük a tojásos masszához. Majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát ketté osztjuk, és 2 lapot sütünk belőle előmelegített sütőben, 160 fokon cirka öt perc alatt. Vigyázni kell vele, nehogy megégjen!
  3. Közben a lekvárt összekeverjük a cukorral és a dióval, és a kihűlt lapot megkenjük vele, majd megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Beborítjuk a másik lappal, de arra is hagyunk egy kicsit a lekvárból. Vékonyan megkenjük vele.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, és szétosztjuk a tetején. Végül pedig, megszórjuk kandírozott gyümölccsel, és egy kis olvasztott csokival. 

Megjegyzés

Igazán könnyen elkészíthető finomság! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss