Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-sütőtökös almalekvár

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 db citrom kifacsart leve
  • 4 dkg friss gyömbér
  • 3 ek méz

Elkészítés

    1. Lábasba tesszük a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát, valamint a megtisztított, kimagozott, lereszelt sütőtököt. Ráöntjük a citrom kifacsart levét 1,5 dl vízzel együtt, és felforraljuk. Azután kis lángon, állandó kevergetés mellett puhára főzzük a gyümölcsöt és a zöldséget. Közben belereszeljük a megtisztított gyömbért, és ha szükséges, apránként pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
    2. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémesre törjük a keveréket. Hozzáadjuk a mézet, majd visszarakjuk a tűzre, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
    3. Még forrón a lekvárt tiszta, 700 ml-es befőttesüvegbe töltjük, gondosan lezárjuk azt, és hagyjuk kihűlni a lekvárt.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin