Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-sütőtökös almalekvár

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábasba tesszük a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát, valamint a megtisztított, kimagozott, lereszelt sütőtököt. Ráöntjük a citrom kifacsart levét 1,5 dl vízzel együtt, és felforraljuk. Azután kis lángon, állandó kevergetés mellett puhára főzzük a gyümölcsöt és a zöldséget. Közben belereszeljük a megtisztított gyömbért, és ha szükséges, apránként pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  2. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémesre törjük a keveréket. Hozzáadjuk a mézet, majd visszarakjuk a tűzre, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
  3. Még forrón a lekvárt tiszta, 700 ml-es befőttesüvegbe töltjük, gondosan lezárjuk azt, és hagyjuk kihűlni a lekvárt.


Ezek is érdekelhetnek

Friss