Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes sárgarépa burgonyahabbal

MME MME
4 1/5
Hozzávalók
  • Energiatartalom: kb. 1200 kJ (290 kcal)
  • 11 g fehérje, 13 g zsír, 32 g szénhidrát
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc
  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 15 dkg sárgarépa
  • 4 dkg sovány sertéshús
  • 10 dkg lisztes fozo burgonya
  • 1 evokanál vaj
  • 1 teáskanál méz
  • 1 késhegynyi ánizs

Elkészítés

Elkészítése: A sárgarépa két végét levágjuk, alaposan megmossuk, vékonyan meghámozzuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A húst vékony szeletekre vagdaljuk. A burgonyát megmossuk, és kevés vízben 15 perc alatt puhára főzzük. A vaj felét egy másik edényben megolvasztjuk, a sárgarépát és a húst beletesszük, és ha szükséges, 2-3 evőkanál vizet öntünk hozzá; lefedjük és lassú tűzön 15 perc alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a mézet, az ánizst és a maradék vajat hozzáadjuk, és az edényt levesszük a tűzről. A főtt krumplit meghámozzuk, és burgonyanyomóval tányérba nyomjuk. A mézes sárgarépát ráterítjük.

Megjegyzés

A receptet 12 hónapos kor felett ajánljuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek