Elkészítés: Gyúrjunk sima, csomómentes tésztát a porcukorból, a szódabikarbónából, a margarinból, a lisztből és a tejfölből. Ha kész, nyújtófával nyújtsunk belőle lapot. Margarinnal kenjünk ki egy tepsit, ebbe fektessük a tésztalapot. Keverjük össze a túrót az akácmézzel, a tojássárgájákkal és a vaníliás cukorral. Simítsuk el a tészta tetején, és tegyük forró (kb. 180–200 Celsius-fokos) sütőbe. Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből és a finomított kristálycukorból. Ha félig kész a tészta (kb. 12–13 perc múlva), vegyük ki a sütőből, tegyük rá a kemény habot – jó vastagon. Tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, amíg a hab teteje picit, épphogy megbarnul. Porcukorral meghintve, hidegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre