Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes puszedli újraértelmezve

Hozzávalók

  • 10 dkg datolya magozva
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek méz
  • 1 db L-es tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek szezámmagliszt
  • 3 ek zabpehelyliszt (GM)
  • 2 ek darált dió
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • A díszítéshez:
  • 1 db tojás fehérje
  • 3 ek porXukor vagy eritritpor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

    1. A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást, és a tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük.
    2. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS >>>

Megjegyzés

Finomabb, mint a klasszikus "Nagytestvér". Gluténmentes!

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin