Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes puszedli karácsonyfára

default user icon
8 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg barna cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • a tepsi kikenéséhez vaj
  • Díszítéshez:
  • vágott dió, mandula, mogyoró
  • mazsola
  • A mázhoz:
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A mézet, a vajat és a cukrot állandóan kevergetve langyosra melegítjük. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel, citromhéjjal. Hozzáadjuk a mézes keveréket, a tojást, a sárgájákat, és összegyúrjuk. Eleinte nagyon ragacsos lesz.
    Fóliába csomagoljuk, és 4-5 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és formákat szúrunk belőle (csillag, szív, fenyőfa, stb.). Kivajazott tepsibe rakjuk, díszítjük a dióval, mogyoróval, mandulával... 220 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, 4-5 perc alatt megsül. Rácsra rakjuk, és hagyjuk kihűlni. A mázhoz a tojásfehérjét a pocukorral habosra keverjük. Habtölcsérbe rakjuk a mázat, és megírjuk a puszedliket. Ha megszáradt a máz, jól zárodó fém dobozba rakjuk. Sokáig eláll. Ha kiszaradna, akkor a dobozba 1 almát rakjunk mellé, és egy nap alatt visszapuhul.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Tarsolyk
Gyorsan összeáll, és a hűtés után nagyon könnyen kezelhető! Köszönöm a receptet!!! K
Haszusz
Ami nagyon tetszik a finom ízén felül: elég sok mézzel készül, nem cukortól édes /!/, kezelhető a gyúrásközbeni ragacsossága, nem keményedik meg sütés után csak rövid időre és sokáig eláll. Nekem még van a karácsonyiból mutatóban, husvétra kisorsolom a családban. köszönöm a receptet!
caterina2
A kedvenc mézeskalács receptem!
livia7605
Szia! Tegnap megsütöttem és mindenkinek nagyon ízlett! A gyerekek alig várták, hogy kisüljön. Sok mézeskalács receptet kipróbáltam már, de eddig ez volt a legfinomabb. Köszi!
regica.
Kedvesemnek csináltam meg első közös karácsonyunkra, úgyhogy nagyon izgultam, hogy jó receptet választottam-e :) nem kellett csalódnom. Finom, puha, kellemesen fűszeres. Köszönöm:) Boldog karácsonyt!
filodendron
Szuper recept! Dobozba se kellett rakni, akkor is omlós maradt. Mindenkinek ajánlom!
erika31_2007
Az almától nekem is penészes lett.
gzsofi
Egy ismerősöm óvott az almázástól, nekik megpenészedett a mézeskalács :-( Ajánlotta viszont, hogy kispohárkába tegyünk kevés vizet, abba vattát, ami beissza a vizet, nehogy kiboruljon. Kipróbáltam, és már másnapra ehetőre puhult, két nap múlva pedig tökéletes lett! Ajánlom!

Hasonló Receptek