Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes puszedli III.

MME MME
1
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot megpirítjuk, felengedjük a vízzel. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad, ekkor levesszük a tűzről. Összekeverjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, a zsírral, a sütőporral, 4 tojás sárgájával és a liszttel.

Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kisméretű
pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Pár óra pihentetés után kisütjük.

A puszedlik bevonásához elkészítjük a habot úgy, hogy a 4 tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral, addig keverjük, amíg jó kemény hab nem lesz belőle.

A megsült puszedlit beleforgatjuk a habba, szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni. Zárt dobozban sokáig eláll.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss