Elkészítés: A margarint és a mézet egy edénybe tesszük, és szép lassan felmelegítjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és a citrom reszelt héját, majd így is jól összekeverjük. Végül a margarinos mézet is belekeverjük. Lágyabb massza lesz belőle. Tálba tesszük, lefóliázzuk, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
Másnap egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztából diónyi nagyságú halmokat gömbölygetünk, és kicsit távolabb egymástól a tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg színt vált (világos lesz). Nem szabad túl pirosra sütni, mert kemény lesz!!
Gőz fölött a feldarabolt csokoládét az olajjal felmelegítjük, simára keverjük. A puszedliket beleforgatjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd sütőpapírra egymás mellé helyezzük. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre