Keress receptre vagy hozzávalóra

Mézes puszedli csokoládéval

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg süteményliszt
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 púpozott teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 10 dkg méz
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 4 evőkanál víz
  • 1 db tojás
  • 3 dkg puha vaj
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg nyers marcipánmassza nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 7 dkg aszalt szilva egészen apróra kockázva
  • 3 dkg kandírozott gyömbér felaprítva
  • 2 teáskanál szilvapálinka
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dkg vaj
  • cukorgyöngy (el is maradhat)

Elkészítés

    1. A töltelékhez a felkockázott aszalt szilvát meglocsoljuk a pálinkával, nagyjából 10 percig állni hagyjuk.
    2. A mézet a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd lehűtjük. Míg a mézes keverék hűl, a töltelék minden összetevőjét kis tálba kanalazzuk, és alaposan elkeverjük.
    3. Keverőtálba öntjük a kihűlt cukros mézet, és az egész tojással kézi mixer segítségével felverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a fűszereket és kanalanként az előzetesen szódabikarbónával elkevert lisztet. A piskótához hasonló állagú tésztát kapunk.
    4. A tepsire tesszük az egymásba illesztett muffinkapszlikat, és mindegyikbe 1 teáskanálnyi tésztát kanalazunk, majd 1/2 teáskanál töltelék következik, végül újabb 1 teáskanál tészta. A puszedliket 170 fokra előmelegített sütőben körül-belül 15 perc alatt megsütjük. A süteményeket rácson hagyjuk kihűlni.
    5. A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat. Minden süteményre kanalazunk belőle, a tetejükre egy-egy cukorgyöngyöt teszünk.

Megjegyzés

Puha, fűszeres, illatos mézes sütemény. A csokoládémáz szilárdulásáig mindenképp hagyjuk konyhai hőmérsékleten.

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek