Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes puszedli citrommázzal (gluténmentes, paleo recept)

Hozzávalók

  • 10 dkg datolya (magozva)
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek kókuszzsír
  • 2 db tojás
  • 1,5 ek szezámliszt
  • 1,5 ek darált dió
  • 4 ek zabpehelyliszt
  • 1 ek méz
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 3 ek eritrit por
  • csipet citromsav
  • 1 mokkáskanál citromhéj

Elkészítés

    1. A datolyát, a mazsolát, a folyékony zsiradékot, a narancshéjat és a mézet egy tálba tesszük. Ráütünk egy tojást, és a másik tojás sárgáját. Az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
    2. Egy külön tálba kimérjük a liszteket, a diót vagy a mandulát, és a szódabikarbónát. A száraz anyagokat jól elkeverjük, majd egy fakanállal a datolyás masszához adjuk. A kész masszának olyannak kell lennie, hogy egy fagyis kanál segítségével adagolható legyen, így, ha túl lágynak ítéljük, keverjünk még hozzá zablisztet.
    3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire, pingponglabda méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a puszedlikat. Akkor jó, ha az alja picit megpirult.
    4. A megmaradt tojásfehérjét, a citromsavval kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult rácsra szedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

      cOOKIE, BISCOTTI, MANDULACSÓK, PUSZEDLI, ESTIKE - 120 KIPRÓBÁLT KEKSZRECEPT! >>> 

      CSÓKOK, PUSZIK, PUSZEDLIK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin