Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes pogácsa

MME MME
2 4/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Lehet, hogy túl lágy lesz, de nem szabad több lisztet tenni hozzá. Ajánlatos hideg helyen pihentetni, hűteni, ekkor valamennyire megkeményedik. Papírral bélelt sütőlapra kanállal halmokat teszünk a tésztából, egymástól távol, mert szétlapulnak és megduzzadnak. 170 fokos sütöben addig sütjük, míg aranyszínű lesz. Amikor kivesszük, még puha, de hűlés közben keményedik. Addig nem szabad bántani, míg nem szilárdul, mert különben széthullanak.

Megjegyzés

Ebben a mézes pogácsában az a jó, hogy nem kell várni, hogy megpuhuljon, mert már sütés után is puha. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss