Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Mézes pogácsa

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mézes pogácsa

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 44
  • Elküldve: 14

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Lehet, hogy túl lágy lesz, de nem szabad több lisztet tenni hozzá. Ajánlatos hideg helyen pihentetni, hűteni, ekkor valamennyire megkeményedik. Papírral bélelt sütőlapra kanállal halmokat teszünk a tésztából, egymástól távol, mert szétlapulnak és megduzzadnak. 170 fokos sütöben addig sütjük, míg aranyszínű lesz. Amikor kivesszük, még puha, de hűlés közben keményedik. Addig nem szabad bántani, míg nem szilárdul, mert különben széthullanak.

Megjegyzés:

Ebben a mézes pogácsában az a jó, hogy nem kell várni, hogy megpuhuljon, mert már sütés után is puha.

A receptet Juhasz_csilla küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. november 28. (vasárnap) 09:10
    Az összes mézes pogácsa közül ezt szerettem meg a legjobban! Nem gőz fölött, hanem mikróban melegítettem össze a liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent és a méz is csak bolti virágméz volt, de így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! Mindenkinek ajánlom! :-)
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes szilvás pite Tejszínes szilvás pite
Zakuszka vöröslencsével Zakuszka vöröslencsével
Kuszkusz grillezett sütőtökkel Kuszkusz grillezett sütőtökkel
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Chowder édesburgonyával és füstölt hallal Chowder édesburgonyával és füstölt hallal
Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal
Almás-zabpelyhes muffin Almás-zabpelyhes muffin
Sütőben aszalt paradicsom Sütőben aszalt paradicsom
Koktélparadicsom-befőtt Koktélparadicsom-befőtt
Ananászos-kókuszos muffin II. Ananászos-kókuszos muffin II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept