Mézes pogácsa

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Lehet, hogy túl lágy lesz, de nem szabad több lisztet tenni hozzá. Ajánlatos hideg helyen pihentetni, hűteni, ekkor valamennyire megkeményedik. Papírral bélelt sütőlapra kanállal halmokat teszünk a tésztából, egymástól távol, mert szétlapulnak és megduzzadnak. 170 fokos sütöben addig sütjük, míg aranyszínű lesz. Amikor kivesszük, még puha, de hűlés közben keményedik. Addig nem szabad bántani, míg nem szilárdul, mert különben széthullanak.

Megjegyzés

Ebben a mézes pogácsában az a jó, hogy nem kell várni, hogy megpuhuljon, mert már sütés után is puha.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kókai Tünde 5 évvel ezelőtt
Az összes mézes pogácsa közül ezt szerettem meg a legjobban! Nem gőz fölött, hanem mikróban melegítettem össze a liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent és a méz is csak bolti virágméz volt, de így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! Mindenkinek ajánlom! :-)
Zora Smith 9 évvel ezelőtt
Megcsináltam. A recept tökéletes szerintem, a fahéj mellé esetleg kis gyömbért is lehet tenni, hogy még inkább kiemelje a méz ízét. Ja és csak "igazi" (pl. termelőtől vett) mézből érdemes csinálni, legalábbis szerintem. 150 C-on sütöttem 10 percig (az első adag kivételével mert akkor még nem volt meleg a sütő). Nagyon finom. Annyit hozzáfűznék, hogy a hozzávalókat a szódabikarbónás liszt kivételével gőzfürdőn felmelegítettem, de nem főztem fel. Épp, hogy jó folyósak, és azért melegek legyenek a hozzáadott anyagok. Utána alig hagytam hűlni kicsit és máris hozzáadtam a lisztet., majd be a hűtőbe és szobahőmérsékletszerűre hűtöttem. Nekem eddig még csak így sikerült az összes mézes receptes süti (pl. a többlapos sütik is).

Hasonló Receptek

Magazin